Sedan 1996

Södertörns Högskola

Södertörns Högskola är en modern högskola med allt vad det innebär, för det första finns det en bredd på utbildningar och inriktningar (läs mer längst ner om vilka utbildningar som erbjuds). För det andra finns det väldigt fräscha och nya lokaler. Skolan och biblioteket har fått flera arkitekturpriser men det som är viktigast för dig som blivande student är hur lokalerna fungerar för studenterna. Skolan har flera våningar med grupprum, på plan 7 finns det mestadels icke bokningsbara rum vilket gör att du kan komma dit på morgonen och använda dig av rummet så länge du önskar. Grupprum finns för 6-12 personer, i varje grupprum finns en whiteboard med tillhörande pennor och eluttag för din dator. Dessutom finns det hundratals datorer som är tillgängliga mellan 06.00-24.00. Vill du hellre ta med dig en dator finns det laptops att låna i biblioteket. Allt för att underlätta för dina studier.
Faktumet är att lokalerna fungerar så bra för studier att studenter på både KTH och Stockholms Universitet väljer att åka till Flemingsberg för att få studiero.
Flera av lärarna är unga eller har erfarenheter från näringslivet vilket är relativt unikt för studier på universitetsnivå. Större delen av lärarna är pedagogiska och ryktet säger att de t.o.m. läser kurser i pedagogik vid sidan av undervisningen. Dessutom har Institutionen för samhällsvetenskaper Universitetsstatus, de har alltså möjlighet att disputera forskare. I praktiken är ekonomiutbildningarna på Södertörns Högskola en universitetsutbildning (även om skillnaden inte märks förrän på avancerad nivå).
Södertörns Högskola blev nyligen rankad som bästa högskola i Sverige! Dessutom fick ekonomernas studentförening; Södertörns Förenade Ekonomer utmärkelsen Årets Ekonomiförening 2010 av Sveriges Ekonomföreningars Riksorganisation (S.E.R.O.) vilket vi är mycket stolta över.
Helt enkelt är ekonomiutbildningarna väldigt bra på Södertörn och vi, studenterna, är väldigt stolta över vår skola och utbildning.

Högskolans största förening

Södertörns Förenade Ekonomer

Som ny student på Södertörn kommer du att få all hjälp du kan få. Vi vet att det är svårt att börja plugga, oavsett om du läst på högskolenivå tidigare finns det en mängd saker som är svårt. Vi tycker inte att det behöver vara så, vi tycker att det ska vara roligt att studera. Framförallt tycker vi att du ska få utvecklas som student och människa.
Vid terminsstarten kommer du att få bekanta dig med oss på årets Inspark! Under två roliga veckor med start den 22 augusti får du lära känna oss, skolan och varandra. Dina faddrar kommer hjälpa dig genom veckorna och troligen kommer du att skapa dig vänner för resten av din studietid och kanske t.o.m. livet.
Södertörns Förenade Ekonomer (också känt som SÖFRE) ordnar workshops i de kurser som studenterna tycker är svårast där du tillsammans med tidigare studenter, lärare och ibland representanter från näringslivet får en större chans till att klara tentorna och att omsätta kursen till praktiska erfarenheter. Med hjälp av inspirationsföreläsningar och träffar med Näringslivet hjälper vi dig att se vart utbildningen kan leda dig. Dessutom ordnar vi fantastiskt roliga fester, sittningar (en middag med underhållning) och idrottsturneringar m.m. för att du ska få umgås med dina kurskamrater och för att skaffa nya vänner.
Södertörns Förenade Ekonomer är den största studentföreningen och den överlägset mest aktiva (i antalet evenemang räknade). Dessutom låter vi er, våra medlemmar driva samtliga projekt. Har du idéer på vad du vill göra har vi verktygen för att du ska lyckas.

SÖFRE Presenterar

Insparken

Visste du att SÖFRE även anordna Södertörns högskolas största inspark?
Insparken skiljer sig från termen av “nollningar” eftersom Insparken utesluter allt vad gäller kränkande eller nedlåtande inslag. Detta projekt/arrangemang är anordnat av Södertörns Förenade Ekonomer och riktar sig främst till ekonomer men är öppet för alla studenter som är antagna till ett program eller fristående kurs på Södertörns högskola!
Läs mer om Insparken 2020 och om hur man anmäler sig under fliken “Insparken” eller klicka dig vidare på knappen nedan:

 

Insparken

Ekonomiutbildningar

Ekonomiutbildningar på Södertörns högskola

Ekonomie kandidatprogrammet, med valbara kurser och inriktningar får du en bred utbildning med fokus på exempelvis organisation, finans, marknadsföring etc.

Ekonomi, teknik och design, kombinera en kandidatexamen i Ekonomi med kurser inom teknik och design på KTH och Konstfack.

Entreprenörskap, innovation och marknad, brinner du för nya idéer och vill förverkliga dem? Läs Entreprenörskap och valfritt huvudämne på Södertörns Högskola. Du får en examen inom valt huvudämne, t.ex. Företagsekonomi, Statsvetenskap, Psykologi eller Medie- och Kommunikationsvetenskap.

Internationella ekonomprogrammet, få chansen att läsa ekonomi ur ett globalt perspektiv med en termin utomlands.

Konst, kultur, ekonomi, kombinera företagsekonomi med kulturpolitik, kulturprojekt m.m. och bli en kulturvetare utbildad för verkligheten.

Logistik och ekonomi, logistik är timing, planering och att få allt att flyta på så smidigt som möjligt. Kombinera det med ekonomi och du är en attraktiv anställd på de allra flesta företag.

Management med IT, informationssamhället kräver sina ledare, programmet kombinerar ekonomi med Informatikstudier på KTH

Sport Management, har du ett brinnande intresse för idrott och ledarskap får du här chansen att lära dig utveckla framtidens idrottsorganisationer

Turismprogrammet, läs turism i kombination med t.ex. företagsekonomi, geografi eller medieteknik. Har en egen förening kallad TUG.

För alla kurser/program inom Ekonomi på Södertörns högskola och information om hur du ansöker se studera.nu

 

 

Kontakta oss på info@sofre.se

Vill du veta mer?

Kontakta oss