Deltävlingen SM i Ekonomi 2017

Nu har ni chansen att tävla i Deltävlingen SM i Ekonomi! Kanske är det just ert lag som kommer kämpa om prispotten på 65 000 kr i finalen?

 

Vad är SM i Ekonomi?

Svenska Mästerskapen i Ekonomi är en lagtävling i ekonomi och en konferens av Sveriges Ekonomföreningars Riksorganisation (S.E.R.O), som arrangeras årligen andra helgen i maj. Varje högskola och universitet som undervisar i ekonomi har möjlighet att delta med ett lag. Varje lag består av tre studenter som gör upp om titeln ”Svenska Mästare i Ekonomi”. Tävlingen börjar med lokala uttagningar vid de olika lärosätena under mars månad för att sedan avslutas med att ett lag per lärosäte deltar i SM i ekonomi.

 

Om Deltävlingen SM i Ekonomi:

För att få chansen att delta på den nationella tävlingen SM i Ekonomi så behöver ni delta i deltävlingen som anordnas den 8:e mars 2017 för alla Södertörns högskolas ekonomistudenter.

Vinnarna av deltävlingen kommer att gå vidare till den nationella tävlingen som i år är i Luleå. Hela 300 stycken duktiga studenter från olika delar av Sverige möts i Luleå under en konferens för att göra upp om titeln “Svenska Mästare i Ekonomi 2017”.

Du kan läsa mer om tävlingen HÄR.

 

Krav för att få delta:
– Du måste vara medlem i SÖFRE, vilket du enkelt blir HÄR. Medlemskapet är gratis!
– Du behöver kunna visa upp ett LADOK-intyg vid deltävlingstillfället.
– Du måste vara registrerad för heltidsstudier och ha intentionen att ta en examen inom ekonomi.
– Du får max ha läst 210 högskolepoäng (oavsett ämne).

 

Hur tävlar man?

Tävlingen går ut på att man i ett lag om tre skriver en tentamen tillsammans som kommer att innehålla 50% inom företagsekonomi, 25% inom nationalekonomi och 25% allmän ekonomi. Man behöver inte behärska alla områden för att delta i tävlingen. Ni kan själva skapa det ultimata teamet där ni kompletterar varandra. Alla är välkomna att tävla oavsett hur långt man kommit i sin utbildning.

 

Hur anmäler man sig?

Anmälan sker HÄR!

Anmäl dig till deltävlingen senast den 1:a mars klockan 20:00.

Man kan anmäla sig i lag men även enskilt om man ännu inte har något lag. Om du som vill delta i tävlingen anmäler dig enskilt kommer projektgruppen hjälpa till med att dela in dig i ett lag.

Du kan även nominera personer som du tycker är passande kandidater till deltävlingen. För att nominera behöver ni maila personens namn och telefonnummer (även mailadress om möjligt) till pl.smek@sofre.se senast den 26:e februari. De nominerade kandidaterna kommer att kontaktas av projektledarna, bli informerade om att de blivit nominerade och få en förfrågan om de vill delta i deltävlingen.

Ett informationsmöte kommer att hållas innan deltävlingen. Under mötet kommer projektgruppen gå igenom deltävlingen mer i detalj, och även besvara olika frågor. Mer information om informationsmötet kommer inom kort!

 

När får man resultatet?

Information om när och hur resultatet och vinnarna av deltävlingen kommer presenteras, kommer inom kort!

Vid övriga frågor maila: pl.smek@sofre.se.