SÖFRE Presenterar

INSPARKEN

Vi är stolta över att kunna informera er om att Södertörns Förenade Ekonomer har beslutat om att Insparken 2020 kommer att bli av.
Årets upplaga av Insparken kommer att genomföras anpassad efter Folkhälsomyndighetens restriktioner.

Insparken, som är ett arrangemang anordnat av studentföreningen Södertörns Förenade Ekonomer (SÖFRE), är för alla studenter som är antagna till ett program eller fristående kurs på Södertörns högskola! 

Syftet med Insparken är att de nya ekonomistudenterna på ett enkelt sätt ska integreras i studentlivet, med allt vad det innebär.
De nya studenterna får lära känna varandra och tidigare studenter och Södertörns högskola på ett snabbt, roligt och tryggt sätt.

Vi vet att de studenter som deltar på Insparken får ut mer av sin studietid från dag ett.

Tyvärr har Insparken inte plats för alla nya ekonomistudenter, därför är det viktigt att du anmäler dig så fort som möjligt. Genom att anmäla dig till Insparken blir du även medlem i SÖFRE. Medlemskapet är helt kostnadsfritt.

OBS! Att anmäla sig till Insparken är INTE detsamma som att registrera sig på programmet eller kursen. Information om upprop/registrering skickas från Södertörns högskola till din e-postadress som du angivit på www.antagning.se

Det här är Insparken

 

Ansök till SÖFRE:s Inspark 2020

Ansökan Insparken 2020

 

Varför du borde delta

  • Du blir väl förberedd inför terminsstarten. En stor del av aktiviteterna under Insparken är förlagda på Södertörns högskola för att du som ny student ska lära dig att hitta. Dessutom kommer du veta var du kan köpa dina böcker, hur man förbereder sig inför en tenta och var man lättast värmer en matlåda. Kunskap som gör att när terminen börjar kan du lägga större fokus på dina studier.

 

  • Du lär känna dina kursare/programmare. Insparken handlar mycket om att ni som nya studenter ska lära känna varandra, något som vi vet kan vara svårt med uppemot 180 andra studenter i en föreläsningssal. Insparken består därför av en mängd roliga aktiviteter där du lär känna andra studenter på ditt program/kurs men även de andra studenterna vid institutionen för samhällsvetenskaper.

 

  • Du får nio roliga dagar. Insparken består bara av roliga event. Oavsett vad du tycker är roande tror vi att insparksschemat kommer uppfylla dina kriterier för nio minnesvärda dagar. Alla aktiviteter är frivilliga, roliga och utan förnedrande inslag. Majoriteten av aktiviteterna sker veckan innan terminsstart för att så många som möjligt ska kunna delta på så mycket som möjligt. Vi vet att ekonomin som student inte alltid är den bästa, och därför vill vi att så många aktiviteter som möjligt ska vara helt kostnadsfria.

 

Faddrar

Genom Insparken blir du tilldelad en faddergrupp och minst fem faddrar. Faddrarna är dina kontaktpersoner om du undrar något, behöver hjälp eller som du säger till om du exempelvis blir sjuk och inte kan delta någon dag. Dina faddrar är ansvariga för att du har det bra, att du vet vart du ska vara och vad du ska ta med dig. Dina faddrar är helt enkelt en hjälpande hand under hela Insparken och troligen kan de hjälpa dig även när du kommit igång med studierna. Faddergruppen består av fem eller fler faddrar och upp till 25 fadderbarn (d.v.s. nya studenter). Dessa kommer du umgås med under stora delar av Insparken.

 

Hur gör du för att delta?

  • Anmäl dig! När det börjar närma sig kommer ett anmälningsformulär dyka upp på denna sida, där du fyller i ett formulär med kontaktuppgifter och dylikt. Genom att anmäla dig till Insparken godkänner du också ett medlemskap i Södertörns Förenade Ekonomer (SÖFRE) som arrangerar Insparken. Medlemskapet och anmälan till Insparken är helt gratis.

 

  • Dyk upp på Välkomstdagen. Välkomsdagen är startskottet på Insparken som kommer pågå i nio dagar. Insparken inleds med ett välkomsttal, viktig information om Insparken och om ditt studentliv på Södertörns högskola. Om du INTE kan delta på Välkomstdagen men ändå vill vara med på Insparken skickar du ett mail till insparken@sofre.se för att garantera din plats.

Frågor och svar

Jag har inte fått något bekräftelsemail, är jag anmäld?
Om du har fyllt i formuläret och tryckt på “skicka” ska du vara anmäld, vi har inte skickat ut en bekräftelse. Om du känner dig orolig skicka gärna ett mail till insparken@sofre.se så hjälper vi dig.

Jag kan inte komma på Välkomstdagen, hur gör jag då?
Om du har uppgett detta i anmälan kommer vi att kontakta dig för att fråga när du har möjlighet att delta. Om du inte har anmält att du inte kan delta på Välkomstdagen var god skicka ett mail till insparken@sofre.se.

Vad är skillnaden på Nollning och Inspark?
Ibland ingen alls, ibland är skillnaden stor. Kärt barn har många namn. Vi har valt att arrangera en årlig Inspark fri från tvång och förnedrande inslag.

Vem arrangerar Insparken?
Studentföreningen Södertörns Förenade Ekonomer, förkortat SÖFRE, riktar sig till samtliga studenter som läser ett program eller en kurs som hör till institutionen för samhällsvetenskaper. Klicka här för att läsa mer om SÖFRE. SÖFRE har valt ut ett par projektledare, benämnda som Faddergeneraler som i sin tur har valt ut en projektgrupp som har planerat Insparken i nästan ett halvår.

Är SÖFRE en studentkår?
Nej, SÖFRE är en kåransluten studentförening. Medlem i SöderS kan du bli via deras hemsida som du hittar här. Där kan du även läsa mer om kårens verksamhet och utbildning för en högkvalitativ arbete samt om de medlemsförmåner du som kårmedlem kan ta del av.

Vad är en fadder?
En fadder är en tidigare student, vanligtvis någon som fortfarande läser ett program eller kurs på Södertörns högskola. fem eller fler faddrar leder en faddergrupp tillsammans. Dina faddrar kommer att fungera som ett stöd under både Insparken och terminsstarten. De berättar var du ska vara, vad du ska ha med dig och stöttar hela gruppen.

Får man välja faddrar?
Nej, men du får gärna komma med önskemål om det är någon av faddrarna du känner eller liknande. Skicka ett mail till insparken@sofre.se så ska vi se vad vi kan göra.

Vem kontaktar jag om något händer?
Om du blir sjuk eller råkar ut för något annat som gör att du inte kan delta kontaktar du din fadder. Är du missnöjd med någonting får du gärna prata med Faddergeneralerna. Enklast är att skicka ett mail till insparken@sofre.se där du kortfattat beskriver ditt problem. Vi kan då ringa upp dig och försöka komma fram till en gemensam lösning.

Måste jag vara med på alla aktiviteter?
Nej absolut inte, men det är tråkigt om du missar något! Det enda du måste göra är att delta på Välkomstdagen.

Var hittar jag information om vad som händer under insparken 2020?
Schemat för insparken 2020 hittar du här. Notera att schemat är preliminärt och att ändringar kan komma från faddrar eller andra arrangörer.

Hur vet jag vilka som går i min klass?
Det bästa sättet att ta reda på vilka som läser samma program som du är helt enkelt att fråga runt under Insparken. Det är mycket sannolikt att du har flera kursare runt omkring dig, men det vet du ju inte förrän du frågar. Annars träffar du hela din klass under ert upprop och när era kurser börjar.

Måste jag dricka alkohol?
Absolut inte, en mängd aktiviteter är på dagtid och alkoholfria. Det är ett fullkomligt fritt val och något som många väljer bort för att orka delta under hela Insparken. Under de kvällsaktiviteter där det serveras alkohol kommer det självklart att erbjudas alkoholfria alternativ.

 

Har du några andra frågor tveka inte att ta kontakt med oss på insparken@sofre.se

 

Frågor gällande upprop etc. hänvisas till sh.se

Kontaktuppgifter

Projektledare

Johanna Johnson

Email: insparken@sofre.se

Projektledare

Julia Lindqvist 

Email: insparken@sofre.se