Vi är fackförbundet för dig som är jurist, ekonom, IT-akademiker, personalvetare, kommunikatör och samhällsvetare.

 

Ett fackförbund är en organisation där anställda inom ett eller flera yrken går ihop för att för att arbeta för sina rättigheter på arbetet. Juseks uppdrag är därför att driva frågor som är viktiga för medlemmarna i deras yrkeslivet. Vi tecknar kollektivavtal med arbetsgivaren kring villkor på jobbet, det kan till exempel handla om lön, arbetsmiljö, pension, semester.

 

En annan uppgift är att stödja våra dig som är medlem vid eventuella tvister med arbetsgivaren, ge råd inför löneförhandlingen eller granska villkoren i ett anställningsavtal med mera. Genom vår opinionsbildning lyfter vi fram våra medlemmars värde för samhällsutvecklingen och driver frågor som är angelägna för dig som är medlem. Ett sådant område är karriär på lika villkor, det vill säga att oavsett kön eller härkomst ska alla akademiker ha samma chans att utvecklas i arbetslivet.

 

Här hittar du information om hur vi jobbar för dig. Dessutom kan du läsa om våra professionsföreningar, som arbetar för att utveckla och förbättra just ditt yrke.

Varje år släpps 5-13 miljoner ton plast ut i våra hav, vilket på sikt kan utplåna både fåglar och havsdjur. Om detta fortsätter kommer haven att vara fyllda med mer plast än fisk (i vikt) år 2050.

Vi vill minska förbrukningen av plastflaskor och därmed bidra till en bättre miljö. Lösningen är enkel. Genom att ändra konsumtionsmönster och erbjuda en av de mest hållbara flaskorna som finns tillgängliga kan vi uppnå förändring tillsammans.

  • Det finns flera anledningar till varför DU ska skaffa dig en GLACIAL. Här är några av dem:
  • Håller varmt i 12 timmar.
  • Håller kallt i 24 timmar.
  • BPA fri.
  • Dubbelisolering för maximal effekt. Avger ingen kondens på utsidan.
  • Högkvalitativ 18/8 rostfritt stål.

I juni 2018 tecknade GLACIAL ett prestigefyllt partnerskapsavtal med WWF. Tillsammans har vi ett uppdrag att reducera plastkonsumtionen och rädda haven från plast. För varje såld GLACIAL donerar vi 1 euro till WWF.