SÖFRE

Södertörns Förenade Ekonomer

Södertörns Förenade Ekonomer, SÖFRE, är Södertörns högskolas största studentförening med cirka 1300 medlemmar i början av 2018. Syftet med föreningen är att skapa mervärde under studietiden för skolans ekonomistudenter.

SÖFRE har något för alla och ett medlemskap ger dig tillgång till alla evenemang som anordnas av föreningen. Det anordnas sittningar, idrottsturneringar, tentafester, arbetsmarknadsdagar, resor, inspirationsföreläsningar, utbildningsräknestugor och mycket mer! Som aktiv SÖFREit får du inte bara ett stort nätverk av studenter och yrkesverksamma, de erfarenheter du får av att vara aktiv inom ett projekt, utskott eller styrelsen i SÖFRE vässar även till ditt CV när du ska söka jobb. Som aktiv i föreningen kan du även ansöka om aktiva-poäng som ger dig en större chans att bli antagen till Södertörn högskolas utbytesstudier.

Historia

 

SÖFRE grundades 1999 av en ambitiös ekonomstudent vid Södertörns högskola vid namnet Robert Lillerud. Målet med föreningen var att föra studenternas talan gentemot högskolan och att sätta Södertörns högskolas ekonomstudenter på kartan. 2009 firade SÖFRE 10 års-jubileum med en elegant sittning. I december 2014 firades 15 års-jubileet med ett SÖFREleum, vilket var en vecka fylld av aktiviteter bestående av SÖFRE-mys i puben med julfika och SingStar, företagsföreläsning, innebandyturnering, företagsmingel och en finsittning.

Från början var SÖFRE en helt egen ekonomförening som riktade sig till alla ekonomer på högskolan, men i takt med att många program utvecklade och startade egna föreningar kom SÖFRE att bli en slags paraplyorganisation. Idag representerar SÖFRE alla ekonomprogram och kurser och är Södertörns högskolas största förening under kåren.

 

Styrelsen

 

SÖFREs verkställande organ är dess styrelse som består av åtta ordinarie medlemmar samt fem suppleanter. Styrelsens största uppgift är att sköta det löpande arbetet samt att planera och lägga grund för föreningens framtid. Mer information och bilder på styrelsen hittar du här.

 

Utskott

 

SÖFRE har fyra utskott som agerar inom respektive intresseområde. De fyra utskotten är Marknadsföringsutskottet, Sociala utskottet, Näringslivsutskottet och Utbildningsutskottet. Vill du engagera dig i föreningen är det oftast i något eller några av utskotten där du börjar din resa som aktiv SÖFREit.

 

projekt

 

Utöver utskotten som anordnar varierande evenemang under verksamhetsåret finns det även fristående projektgrupper för de olika projekten. Några av dessa projekt är Insparken, e-day, SkiWeek, SÖFREs Finanssällskap och Momentum.

 

Att vara aktiv

 

Inom flera av de projekt som föreningen står bakom behövs både projektledare, projektgrupp och medarbetare. Det behövs därför många aktiva vilket innebär att det finns stora möjligheter för alla medlemmar att engagera sig. Som aktiv SÖFREit får du inte bara ett stort nätverk av studenter och yrkesverksamma. Erfarenheterna du får av att vara aktiv inom ett projekt, utskott eller styrelsen i SÖFRE vässar även till ditt CV när du ska söka jobb. Som aktiv i föreningen kan du även ansöka om aktiva-poäng som ger dig en större chans att bli antagen till skolans utbytesstudier. Mer information om hur du blir aktiv hittar du här.

 

Medlemskap

 

SÖFRE har något för alla och ett medlemskap ger dig tillgång till alla våra evenemang. Vi anordnar sittningar, idrottsturneringar, arbetsmarknadsdagar, resor, inspirationsföreläsningar, utbildningsräknestugor och mycket mer. Medlem blir du gratis här.

 

Vad är skillnaden mellan SÖFRE och SöderS?

 

SöderS är Södertörns högskolas studentkår. I kåren kan du bli medlem och bland annat få tillgång till SSSB:s bostadskö samt rabatt på sortimentet i SöderS Pub och SöderS Andrahahandsbokhandel! Spana in alla medlemsförmåner här.

Södertörns Förenade Ekonomer, SÖFRE, är en av Södertörns högskolas många olika föreningar. SÖFRE är ansluten till kåren och erhåller därmed en rad olika förmåner som att kunna boka skolans lokaler och få gratis kaffe till våra möten.

 

Kontakta oss

 

Om du har några frågor, idéer eller vill veta mer om hur du kan bli aktiv så tveka inte att höra av dig till någon i styrelsen. Kontaktuppgifter hittar du här. Om du är osäker på vem du ska kontakta, hör gärna av dig till Johanna During som är vice ordförande i SÖFRE så hjälper hon dig att hitta rätt!

SÖFRE finns även på sociala medier! Gilla gärna föreningens Facebook-sida och gå med i den stora Facebook-grupp där alla evenemang kommer upp och följ även med på Instagram (@sofrestyle) där du får se mer av det dagliga arbetet. Vill du läsa igenom stadgarna som är SÖFREs regelverk hittar du dem här.

Mer information om de olika utskotten, styrelsen, kommande evenemang, nyheter, räknestugor och hur du blir aktiv hittar du här på hemsidan, där du även kan bli medlem på en gång! Du kan även besöka föreningens klubblokal (Ekonomiska Klubben) som ligger i Moas Båge (Plan 4) vid Matmakarnas café.