Academic Work

Academic Work är Home of the Young Professionals, vilket är exakt vad alla ni som studerar ekonomi är!
Till målgruppen Young Professionals hör akademiker i början av sina karriärer, antingen när de studerar eller upp till fem år efter examen. Det är vår nisch, vårt expertområde och en målgrupp vi tror på. Academic Work finns i sex länder och förmedlar över 16 000 jobb per år.

Genom oss kan studerande och nyexade få utvecklande och meriterande deltidsjobb, heltidarbeten, sommarjobb, internships och talangprogram, knyta viktiga kontakter inför framtiden och få en kickstart på sin karriär.
Ekonomi är ett av Academic Works största affärsområden och vi vet att ni som valt en karriär inom ekonomi har oändliga möjligheter i er framtida framgång. Detta ser vi även inom Academic Work, där många börjar som assistent under studietiden och sedan gör raketkarriär inom företaget. Under 2017 rekryterade vi 300 och anställde 1700 personer inom ekonomi, som alla valde att kickstarta eller testa karriär-vingarna via oss, varför gör inte du samma sak?
Vi på Academic Work vill stötta och följa er genom er framgångssaga och karriär och det är därför vi är stolta partners till SÖFRE!

Läs mer om våra lediga positioner inom ekonomi på: AcademicWork.se/ekonomijobb/

Civilekonomerna

Civilekonomerna är ett fackförbund och en intresseorganisation som är exklusiv för civilekonomer och ekonomer. Förbundet har ca 40 000 medlemmar varav ca 12 000 är studenter.

 

Gemensamt för förbundets medlemmar är att de har, eller planerar att inom en snar framtid ha en ekonomexamen. Civilekonomerna arbetar med frågor som rör medlemmarnas arbetsvillkor, utbildning och yrkesutövning. Genom att vara ett förbund exklusivt för civilekonomer har vi till exempel den bästa lönestatistiken för civilekonomer liksom nätverk och kunskap om utbildningen.

Civilekonomerna erbjuder dig som studerar ekonomi ett medlemskap, som är kostnadsfritt, du kan vara medlem hela din studietid dock maximalt sex år. I medlemskapet får du en mängd nyttiga fördelar som du kan nyttja både under studietiden och i ditt framtida arbetsliv.

Besök gärna www.civilekonomerna.se/student

Ernst & Young

EY är ett världsledande företag inom revision, redovisning, skatt, transaktioner och affärsrådgivning.  Våra tjänster och insikter hjälper till att skapa förtroende och hållbar tillväxt på finansmarknader och i ekonomier världen över. Vi vill att allt vi gör ska bidra till att affärsvärlden och arbetslivet fungerar bättre – för våra medarbetare, våra kunder och de samhällen vi verkar i. Det gör vi genom att leverera tjänster av hög kvalitet inom de områden där vi är verksamma. Vi satsar också på karriärutveckling. Vi vill att tiden på EY ska vara den mest värdefulla i karriären – oavsett om man stannar hos oss eller går vidare till en annan arbetsgivare.
Vår globala organisation innebär att vi snabbt och flexibelt kan hjälpa våra kunder, oavsett var i världen de behöver våra tjänster. En global organisation skapar även fler karriärvägar för våra medarbetare tack vare ett större urval av kunder, specialiseringar, branscher och länder. Dessutom ökar möjligheterna till arbete utomlands, liksom tillgången till utbildning.
Vår företagskultur kretsar kring våra medarbetare och att ha de bäst sammansatta teamen. Det skapar fördelar för alla. Våra kunder får tillgång till team som erbjuder högsta möjliga service och kvalitet. Och våra medarbetare får möjlighet till såväl yrkesmässig som personlig utveckling.
Antal medarbetare: 212 000 globalt varav cirka 2 500 i Sverige.

Medarbetarnas bakgrund: Civilekonomer, jurister och civilingenjörer.
Vägar in: Träffa oss gärna i samband med events och arbetsmarknadsdagar på din skola. Våra internships och utbildningsprogram är också bra vägar att lära känna EY och få nyttiga erfarenheter för din framtida karriär. Läs mer på ey.com/se/student. Där hittar du också lediga jobb.

Grant Thornton

Grant Thornton är Sveriges största revisions- och konsultföretag inriktad mot entreprenörsdrivna företag. Vi erbjuder tjänster inom revision, ekonomiservice, skatt och rådgivning. Vi har drygt 1000 medarbetare på 23 kontor i Sverige och är medlem inom Grant Thornton International Ltd. Hos oss kan du få en stark ställning som ung – det viktiga är att du är engagerad, gillar utmaningar och brinner för att hjälpa spännande entreprenörsföretag att växa och utvecklas.
Grant Thornton anordnar regelbundet olika studentevent då vi vill lära känna talangfulla studenter. Vi brukar till exempel vara med på e-day och arrangerar flera studentkvällar och casedagar varje år på vårt huvudkontor i Stockholm. Läs mer på: grantthornton.se

Handelsbanken

Handelsbanken är en fullsortimentbank med ett decentraliserat arbetssätt och stark lokal närvaro genom landsomfattande kontorsnät. Vi lägger stor vikt vid tillgänglighet och långsiktiga kundrelationer där det personliga mötet med våra kunder är centralt. Hos oss är kundmötet och det framtida bankkontoret under ständig utveckling. Vi vill erbjuda våra kunder vad de efterfrågar, så snabbt som möjligt. Vare sig de väljer att möta oss på bankkontoret, webben, appar eller telefon.

Som medarbetare hos oss finns stora möjligheter att utvecklas åt det håll som intresserar dig mest, vare sig du vill bli rådgivare, chef, specialist eller satsa på en internationell karriär. Vi har närmare 400 bankkontor i Sverige och verksamhet i fler än 20 länder. Vi är en internationell bank med många möjligheter, både för dig som kund och som medarbetare.

Läs mer på handelsbanken.com/sv/careers

PwC

PwC Sverige är marknadsledande inom revision samt skatte- och affärsrådgivning,

med 2 800 medarbetare och 34 kontor runt om i landet. Vårt syfte är att skapa förtroende isamhället och lösa viktiga problem. Våra 45 000 kunder är såväl globala som svenska företag och organisationer i allastorlekar samt verksamheter inom den offentliga sektorn. Vi vägleder våra kunder och hjälper dem att uppnå sina mål, oavsett vilken fas deras verksamhet befinner sig i.

PwC Sverige drivs som en självständig och oberoende juridisk enhet. Vi ingår i det globala nätverket PwC, som har 250 000 medarbetare i 158 länder. Det ger oss möjlighet att dela kunskaper och erfarenheter globalt och tillsammans utveckla hållbara lösningar för våra kunder.

PwC anordnar regelbundet studentevent och är även med på arbetsmarknadsmässor på din skola. Lär mer och håll dig uppdaterad på https://www.pwc.se/sv/karriar.html.

SEB

Att arbeta på SEB är att vara en positiv kraft i samhället genom det vi gör och hjälper andra att uppnå.
Som arbetsgivare är vi övertygade om att mångfald och inkludering är avgörande för att lyckas. Så länge du har rätt inställning är du välkommen till vårt team.
Vi kommer alltid att engagera oss i de som strävar efter utveckling, för att vi tror så starkt på dig och vad du kan åstadkomma. Om du är ambitiös kommer SEB ge dig stöd för att växa. Det är vad som gör SEB till en så bra plats att jobba på.

Klicka här för att läsa mer: www.sebgroup.se

Unionen

Med över 620.000 medlemmar är Unionen Sveriges största fackförbund för tjänstemän i privat sektorn. Vi jobbar för schysta villkor och trygghet för våra medlemmar. För endast 100 kronor blir du studentmedlem hela studietiden oavsett hur länge du studerar. Förutom att se till att du är trygg på extrajobbet och sommarjobbet så stöttar vi dig med rabatter, stipendier och ger dig chansen att delta på utvecklande seminarier. När det är dags att helt ta klivet ut i arbetslivet så får du experthjälp med CV, personligt brev och intervjuteknik samt löner och villkor. Vi hjälper dig också på vägen med ett unikt kontaktnät på några av Sveriges populäraste arbetsplatser. 

 

När du börjar jobba och uppdaterar ditt studentmedlemskap till yrkesverksamt så har du möjlighet att få tillbaka upp till 3200 kr för kostnaderna på exempelvis kurslitteratur, kåravgifter, miniräknare eller annat material kopplat till din utbildning som du införskaffat under tiden som studentmedlem.

Läs mer på unionen.se