Academic Work

Academic Work är Home of the Young Professionals, vilket är exakt vad alla ni som studerar ekonomi är!
Till målgruppen Young Professionals hör akademiker i början av sina karriärer, antingen när de studerar eller upp till fem år efter examen. Det är vår nisch, vårt expertområde och en målgrupp vi tror på. Academic Work finns i sex länder och förmedlar över 16 000 jobb per år.

Genom oss kan studerande och nyexade få utvecklande och meriterande deltidsjobb, heltidarbeten, sommarjobb, internships och talangprogram, knyta viktiga kontakter inför framtiden och få en kickstart på sin karriär.
Ekonomi är ett av Academic Works största affärsområden och vi vet att ni som valt en karriär inom ekonomi har oändliga möjligheter i er framtida framgång. Detta ser vi även inom Academic Work, där många börjar som assistent under studietiden och sedan gör raketkarriär inom företaget. Under 2017 rekryterade vi 300 och anställde 1700 personer inom ekonomi, som alla valde att kickstarta eller testa karriär-vingarna via oss, varför gör inte du samma sak?
Vi på Academic Work vill stötta och följa er genom er framgångssaga och karriär och det är därför vi är stolta partners till SÖFRE!

Läs mer om våra lediga positioner inom ekonomi på: AcademicWork.se/ekonomijobb/

Akavia

Jusek och Civilekonomerna har bildat ett nytt fackförbund tillsammans – Akavia, AKA för akademi och VIA för väg, alltså den akademiska vägen. Namnet bygger på löftet att varje medlem ska få utväxling på sin akademiska utbildning genom hela arbetslivet, från studietiden till pensionen. Nu är vi större och starkare tillsammans med 130 000 medlemmar.

Vi erbjuder en samlad spetskompetens i alla viktiga frågeställningar och engagerar oss självklart i din och varje medlems unika situation. Du får tillgång till ett nätverk av både andra medlemmar och specialister, dels för att ha tillgång till andras perspektiv och kunskap, men också som en viktig del av att bygga den akademiska stoltheten. Läs mer på akavia.se

Ernst & Young

EY är ett världsledande företag inom revision, redovisning, skatt, transaktioner och affärsrådgivning.  Våra tjänster och insikter hjälper till att skapa förtroende och hållbar tillväxt på finansmarknader och i ekonomier världen över. Vi vill att allt vi gör ska bidra till att affärsvärlden och arbetslivet fungerar bättre – för våra medarbetare, våra kunder och de samhällen vi verkar i. Det gör vi genom att leverera tjänster av hög kvalitet inom de områden där vi är verksamma. Vi satsar också på karriärutveckling. Vi vill att tiden på EY ska vara den mest värdefulla i karriären – oavsett om man stannar hos oss eller går vidare till en annan arbetsgivare.
Vår globala organisation innebär att vi snabbt och flexibelt kan hjälpa våra kunder, oavsett var i världen de behöver våra tjänster. En global organisation skapar även fler karriärvägar för våra medarbetare tack vare ett större urval av kunder, specialiseringar, branscher och länder. Dessutom ökar möjligheterna till arbete utomlands, liksom tillgången till utbildning.
Vår företagskultur kretsar kring våra medarbetare och att ha de bäst sammansatta teamen. Det skapar fördelar för alla. Våra kunder får tillgång till team som erbjuder högsta möjliga service och kvalitet. Och våra medarbetare får möjlighet till såväl yrkesmässig som personlig utveckling.
Antal medarbetare: 212 000 globalt varav cirka 2 500 i Sverige.

Medarbetarnas bakgrund: Civilekonomer, jurister och civilingenjörer.
Vägar in: Träffa oss gärna i samband med events och arbetsmarknadsdagar på din skola. Våra internships och utbildningsprogram är också bra vägar att lära känna EY och få nyttiga erfarenheter för din framtida karriär. Läs mer på ey.com/se/student. Där hittar du också lediga jobb.

Grant Thornton

Grant Thornton är Sveriges största revisions- och konsultföretag inriktad mot entreprenörsdrivna företag. Vi erbjuder tjänster inom revision, ekonomiservice, skatt och rådgivning. Vi har drygt 1000 medarbetare på 23 kontor i Sverige och är medlem inom Grant Thornton International Ltd. Hos oss kan du få en stark ställning som ung – det viktiga är att du är engagerad, gillar utmaningar och brinner för att hjälpa spännande entreprenörsföretag att växa och utvecklas.
Grant Thornton anordnar regelbundet olika studentevent då vi vill lära känna talangfulla studenter. Vi brukar till exempel vara med på e-day och arrangerar flera studentkvällar och casedagar varje år på vårt huvudkontor i Stockholm. Läs mer på: grantthornton.se

Handelsbanken

Den personliga kontakten mellan människor är utgångspunkten för lyckade bankaffärer. Tycker vi. Det har vi tyckt sedan 1871, när banken grundades. De goda relationerna är förmodligen anledningen till att vi fortsätter vara en stabil bank år efter år, med framgångsrika affärer och nöjda kunder. Som medarbetare i Handelsbanken finns stora möjligheter att utvecklas åt det håll som intresserar dig mest – oavsett om du vill bli rådgivare, chef, specialist eller satsa på en internationell karriär. Välkommen till en bank med lång erfarenhet i branschen.

Läs mer på handelsbanken.com/sv/careers

PwC

PwC Sverige är marknadsledande inom revision samt skatte- och affärsrådgivning,

med 2 800 medarbetare och 34 kontor runt om i landet. Vårt syfte är att skapa förtroende isamhället och lösa viktiga problem. Våra 45 000 kunder är såväl globala som svenska företag och organisationer i allastorlekar samt verksamheter inom den offentliga sektorn. Vi vägleder våra kunder och hjälper dem att uppnå sina mål, oavsett vilken fas deras verksamhet befinner sig i.

PwC Sverige drivs som en självständig och oberoende juridisk enhet. Vi ingår i det globala nätverket PwC, som har 250 000 medarbetare i 158 länder. Det ger oss möjlighet att dela kunskaper och erfarenheter globalt och tillsammans utveckla hållbara lösningar för våra kunder.

PwC anordnar regelbundet studentevent och är även med på arbetsmarknadsmässor på din skola. Lär mer och håll dig uppdaterad på https://www.pwc.se/sv/karriar.html.

SEB

Att arbeta på SEB är att vara en positiv kraft i samhället genom det vi gör och hjälper andra att uppnå.
Som arbetsgivare är vi övertygade om att mångfald och inkludering är avgörande för att lyckas. Så länge du har rätt inställning är du välkommen till vårt team.
Vi kommer alltid att engagera oss i de som strävar efter utveckling, för att vi tror så starkt på dig och vad du kan åstadkomma. Om du är ambitiös kommer SEB ge dig stöd för att växa. Det är vad som gör SEB till en så bra plats att jobba på.

Klicka här för att läsa mer: www.sebgroup.se

Unionen

Med över 620.000 medlemmar är Unionen Sveriges största fackförbund för tjänstemän i privat sektorn. Vi jobbar för schysta villkor och trygghet för våra medlemmar. För endast 100 kronor blir du studentmedlem hela studietiden oavsett hur länge du studerar. Förutom att se till att du är trygg på extrajobbet och sommarjobbet så stöttar vi dig med rabatter, stipendier och ger dig chansen att delta på utvecklande seminarier. När det är dags att helt ta klivet ut i arbetslivet så får du experthjälp med CV, personligt brev och intervjuteknik samt löner och villkor. Vi hjälper dig också på vägen med ett unikt kontaktnät på några av Sveriges populäraste arbetsplatser. 

 

När du börjar jobba och uppdaterar ditt studentmedlemskap till yrkesverksamt så har du möjlighet att få tillbaka upp till 3200 kr för kostnaderna på exempelvis kurslitteratur, kåravgifter, miniräknare eller annat material kopplat till din utbildning som du införskaffat under tiden som studentmedlem.

Läs mer på unionen.se