Academic Work

Historien om Academic Work startade som en idé i huvudet på tre studenter. De såg att studenter som var på jakt efter extrajobb och företag som sökte deltidspersonal skulle tjäna på att sammanföras. Sagt och gjort. Trion hade nu ett företag, som drevs under oglamorösa förhållanden från ett pannrum på Kungliga Tekniska Högskolan. Men snart ledde kraften i den enkla affärsidén bort från pannrummet och mot stadig expansion.

 

Idag är Academic Work ett av Sveriges största bemanningsföretag. Vi finns i fem länder, omsätter 1,7 miljarder kronor och förmedlar över 16 000 jobb varje år.

 

Vi har siktet inställt på att bli störst i världen inom vårt expertområde – personaluthyrning och rekrytering av Young Professionals.
Om de där tre i pannrummet skulle säga att Academic Work skulle bli världens största bemanningsföretag för studenter och unga akademiker, hade kanske få trott på dem.

 

Nu är vi på god väg.

 

Klicka här för att läsa mer: www.academicwork.se

Adecco

Adecco är världens största företag inom bemanning, rekrytering och konsulttjänster med kontor i över 60 länder. Via Adecco Student kan du som student få relevant arbetslivserfarenhet parallellt med dina studier. Vi har avtal med många attraktiva kunder där du kan göra skillnad redan under studietiden, och som leder till ett tyngre CV inför din fortsatta karriär.

 

Adecco vill underlätta steget ut i arbetslivet för studenter genom att bygga på era erfarenheter och utvidga era kontaktnät. Vi kan erbjuda extrajobb hos såväl globala och marknadsledande företag som mindre, mer nischade innovationsföretag. Och när du tar din examen har vi ännu fler möjligheter att ge dig ditt första heltidsjobb. Adecco Student är din bro ut i arbetslivet!

 

Följ denna länk för att läsa mer: www.adecco.se

Civilekonomerna

Civilekonomerna är ett fackförbund och en intresseorganisation som är exklusiv för civilekonomer och ekonomer. Förbundet har ca 40 000 medlemmar varav ca 12 000 är studenter.

 

Gemensamt för förbundets medlemmar är att de har, eller planerar att inom en snar framtid ha en ekonomexamen. Civilekonomerna arbetar med frågor som rör medlemmarnas arbetsvillkor, utbildning och yrkesutövning. Genom att vara ett förbund exklusivt för civilekonomer har vi till exempel den bästa lönestatistiken för civilekonomer liksom nätverk och kunskap om utbildningen.

 

Civilekonomerna erbjuder dig som studerar ekonomi ett medlemskap, som är kostnadsfritt, du kan vara medlem hela din studietid dock maximalt sex år. I medlemskapet får du en mängd nyttiga fördelar som du kan nyttja både under studietiden och i ditt framtida arbetsliv.

 

Besök gärna www.civilekonomerna.se/student

 

Aktiviteter som anordnas tillsammans med civilekonomerna:

Insparken

Civilekonomerna deltar under insparken och erbjuder gratis medlemskap under studietiden. Medlemskapet ger dig tillgång till olika verktyg och statistik som är nyttigt både när man söker jobb och är anställd.

 

e-day

Finns representerade under arbetsmarknadsdagen där man har möjligheten att få sitt CV granskat. Det är även ett utmärkt tillfälle att ställa frågor angående jobb efter examen.

 

Föreläsningar

Under lunchföreläsningar delar Civilekonomerna med sig av sina kunskaper i relevanta ämnen, som hur man skriver ett CV och hur du på bästa sätt klarar din arbetsintervju. Under en timma ger Civilekonomerna konkreta tips på hur du ska förbereda dig och öka dina chanser att få jobb.

Följ denna länk för att läsa mer: www.civilekonomerna.se

Ernst & Young

EY är ett världsledande företag inom revision, redovisning, skatt, transaktioner och affärsrådgivning.  Våra tjänster och insikter hjälper till att skapa förtroende och hållbar tillväxt på finansmarknader och i ekonomier världen över. Vi vill att allt vi gör ska bidra till att affärsvärlden och arbetslivet fungerar bättre – för våra medarbetare, våra kunder och de samhällen vi verkar i. Det gör vi genom att leverera tjänster av hög kvalitet inom de områden där vi är verksamma. Vi satsar också på karriärutveckling. Vi vill att tiden på EY ska vara den mest värdefulla i karriären – oavsett om man stannar hos oss eller går vidare till en annan arbetsgivare.

Vår globala organisation innebär att vi snabbt och flexibelt kan hjälpa våra kunder, oavsett var i världen de behöver våra tjänster. En global organisation skapar även fler karriärvägar för våra medarbetare tack vare ett större urval av kunder, specialiseringar, branscher och länder. Dessutom ökar möjligheterna till arbete utomlands, liksom tillgången till utbildning.

Vår företagskultur kretsar kring våra medarbetare och att ha de bäst sammansatta teamen. Det skapar fördelar för alla. Våra kunder får tillgång till team som erbjuder högsta möjliga service och kvalitet. Och våra medarbetare får möjlighet till såväl yrkesmässig som personlig utveckling.

Antal medarbetare: 212 000 globalt varav cirka 2 500 i Sverige.

Medarbetarnas bakgrund: Civilekonomer, jurister och civilingenjörer.

Vägar in: Träffa oss gärna i samband med events och arbetsmarknadsdagar på din skola. Våra internships och utbildningsprogram är också bra vägar att lära känna EY och få nyttiga erfarenheter för din framtida karriär. Läs mer på ey.com/se/student. Där hittar du också lediga jobb.

Grant Thornton

Grant Thornton är Sveriges största revisions- och konsultföretag inriktad mot entreprenörsdrivna företag. Vi erbjuder tjänster inom revision, ekonomiservice, skatt och rådgivning. Vi har drygt 1000 medarbetare på 23 kontor i Sverige och är medlem inom Grant Thornton International Ltd. Hos oss kan du få en stark ställning som ung – det viktiga är att du är engagerad, gillar utmaningar och brinner för att hjälpa spännande entreprenörsföretag att växa och utvecklas.

Grant Thornton anordnar regelbundet olika studentevent då vi vill lära känna talangfulla studenter. Vi brukar till exempel vara med på e-day och arrangerar flera studentkvällar och casedagar varje år på vårt huvudkontor i Stockholm. Läs mer på: grantthornton.se

Handelsbanken

Vi är våra relationer. Vi uppstår i mötet. Oavsett var eller hur det sker; i telefonen, i rådgivningen på det lokala bankkontoret eller på hemsidan. Vi gillar den personliga kontakten människor emellan. Våra goda relationer är grunden till att vi fortsätter vara en stabil bank år efter år. Vi tycker helt enkelt att det är kul att göra våra kunder nöjda. Därför ser vi till att finnas där kunderna finns, nära deras vardag och verklighet. På bankkontoret, webben eller i appar och telefon. Hos oss är kundmötet och det framtida bankkontoret under ständig utveckling. Vi vill erbjuda våra kunder vad de efterfrågar, så snabbt som möjligt. Vare sig de väljer att möta oss på bankkontoret, webben, appar eller telefon. Som medarbetare hos oss finns stora möjligheter att utvecklas åt det håll som intresserar dig mest, vare sig du vill bli chef, specialist eller satsa på en internationell karriär. Vi har cirka 400 kontor i Sverige och verksamhet i fler än 20 länder. Vi är en internationell bank med många möjligheter, både för dig som kund och som medarbetare.

Hos oss är alla viktiga. Vi kommer från olika platser med olika bakgrund, erfarenhet och utbildning. Vi har olika perspektiv, tänker olika och bidrar därför på olika sätt. Allt detta försöker vi dra nytta av i vår verksamhet. Varje dag. Vi har en stark tro på människan och uppmuntrar egna initiativ. Vi söker innovativa lösningar och uppskattar förmågan att tänka tvärt om. Utgångspunkten i allt vi gör är att vi har en stark drivkraft att göra våra kunder nöjda. Vi har ett genuint intresse för att göra affärer, och dessa gör vi alltid med kundens bästa som utgångspunkt. Förmågan att sätta kunden i centrum är en förutsättning för att lyckas hos oss. I Handelsbanken har det alltid varit självklart att arbeta hållbart och långsiktigt. Därför arbetar vi aktivt med hållbarhetsfrågor i alla delar av banken varje dag,vare sig det gäller källsortering på det lokala bankkontoret eller hållbara placeringslösningar för våra kunder. Läs mer på handelsbanken.se

SEB

Att arbeta på SEB är att vara en positiv kraft i samhället genom det vi gör och hjälper andra att uppnå.
Som arbetsgivare är vi övertygade om att mångfald och inkludering är avgörande för att lyckas. Så länge du har rätt inställning är du välkommen till vårt team.
 

Vi kommer alltid att engagera oss i de som strävar efter utveckling, för att vi tror så starkt på dig och vad du kan åstadkomma. Om du är ambitiös kommer SEB ge dig stöd för att växa. Det är vad som gör SEB till en så bra plats att jobba på.
 
 
Klicka här för att läsa mer: www.sebgroup.se

Unionen

Med över 620.000 medlemmar är Unionen Sveriges största fackförbund för tjänstemän i privat sektorn. Vi jobbar för schysta villkor och trygghet för våra medlemmar. För endast 100 kronor blir du studentmedlem hela studietiden oavsett hur länge du studerar. Förutom att se till att du är trygg på extrajobbet och sommarjobbet så stöttar vi dig med rabatter, stipendier och ger dig chansen att delta på utvecklande seminarier. När det är dags att helt ta klivet ut i arbetslivet så får du experthjälp med CV, personligt brev och intervjuteknik samt löner och villkor. Vi hjälper dig också på vägen med ett unikt kontaktnät på några av Sveriges populäraste arbetsplatser. 

När du börjar jobba och uppdaterar ditt studentmedlemskap till yrkesverksamt så har du möjlighet att få tillbaka upp till 3200 kr för kostnaderna på exempelvis kurslitteratur, kåravgifter, miniräknare eller annat material kopplat till din utbildning som du införskaffat under tiden som studentmedlem. Läs mer på unionen.se